Sunday, July 22

Generale repetitie

Maandag over een week begin ik met dagelijks heen en weer naar m'n werk fietsen. Bij het wakker worden schijnt de zon. Klinkt als een perfect moment om 'ns een stukje verder te fietsen dan 50 kilometer. Plan van de dag:"Den Haag, Hoek van Holland, Rotterdam". Dat zou een kilometer of 100 moeten toevoegen aan mijn trainingskilometers.

Mooi zonnetje, fiets helemaal klaar, bandenplakspullen in de fietstassen, tot aan Delft loopt alles helemaal perfect. En dan ergens aan de Abstwoude zijn wegwerkaamheden, ik rijd tegen een wat forse hobbel in het wegdek aan en m'n voorband loopt leeg. Grmbl!

Gelukkig had ik bandenplakspullen bij me, zelfs een rol plakkertjes, maar dan helaas weer geen schaar om die plakkertjes in vorm te knippen. Gelukkig bezit ook ik een innerlijke Neanderthaler dus met het betere scheurwerk moet het ook vast lukken. Bij poging 1 constateer ik dat er 2 gaatjes in de band zitten en dan ook nog wel vervelend dicht naast elkaar.



yocbq.jpg

Gelukkig heb ik wel enige bandplak ervaring, dus hoe moeilijk kan het zijn. Beetje groot plakkertje erop, binnenband erin, oppompen.... #&*#$@!@# !!! Hij loopt nog net zo hard leeg. Tijd voor het zwaardere geschut, ergens in m'n fietstas leeft een spuitbus met instant bandenplak-spul. Ik schroef de spuit op het ventiel en hoop m'n band vol te spuiten met schuim. In eerst instantie gaat dat  best lekker, alleen spuit het schuim net zo hard m'n band weer uit. Niet alleen zitten de twee gaatjes vervelend dicht bij elkaar en ben ik blijkbaar te stom om een plakkertje er goed overheen te plakken, ook zijn de gaatjes groot genoeg om het schuim uit de spuitbus er weer net zo hard uit te spuiten.

Poging 3 is vooral erg slapstick en misschien licht pornografisch, uw schrijver wordt volgespoten met wit schuim dat uit zijn band spuit. Dit helpt ook niet echt bij het opplakken van twee nieuwe plakkertjes, die het gat wel redelijk af lijken te dichten. Alleen is redelijk niet goed genoeg, heel langzaam loopt m'n binnenband nog steeds leeg. Note to self: Je hebt fietstassen, gooi er 'ns een reserve binnenband in.

Gelukkig wonen we in Nederland, het land waar een trein-station nooit veel meer dan een steenworp verderop ligt. Dus met een langzaam leeglopende band begeven we ons naar het dichstbijzijnde station (Delft Zuid) en pakken we de eerste trein richting Rotterdam die we zien.

oacgl.jpg

Ligfietsen in een trein blijven best wel groot te zijn, alhoewel de vraag van de controleur of ik hem niet op kon vouwen me dan ook wel weer verbaasde. "Zie ik eruit of ik dit voor m'n lol doe?" Wist ik met zwarte handen en zwarte vegen op m'n shirt en in m'n gezicht nog net uit te brengen.

Terug in Rotterdam is de conclusie dat 20 inch banden niet een heel gangbaar formaat is bij normale fietsen. Laten we hopen dat de webshop bestelling snel binnenkomt.


22/07/2012 11:57 weergeven op een grotere kaart

Eindconclusie: Zoals het hoort bij een generale repetitie liep alles niet helemaal vloeiend. Dat klinkt veelbelovend voor volgende week.